Yüzde Kılcal Damar Tedavisi
Çoğunlukla çatlamış kılcal damarlar cilt yüzeyine yakın, aşırı genişleme sonucu kırılan küçük kan damarlarıdır. Yüzde, çoğunlukla burun kenarları, yanaklar ve çene gibi yüzün belirli bölgelerinde görülür.Yüzdeki kılcal damar çatlaması şikayeti çok yaygındır ve toplumda görülme sıklığı yaklaşık %15 civarındadır. Çocuklarda %2 oranında kılcal damar şikayeti bulunmaktadır. Genellikle açık tenli insanlarda ortaya çıkmaktadır. Yüz bölgesinde, kılcal damar şikayetleri 0,1-1 mm çaplı ince damarların artışı şeklinde ortaya çıkabilir. Bazen de cilt beni görünümünde kılcal damar genişlemesi şeklinde görülebilir.Kılcal varisler tüm vücutta ve özellikle bacak varislerine eşlik ettiği gibi yüzde, şakak kısımları, burun kenarlarında da görülebilmektedir. Hastanın tedavisinde süre olarak klinik tablo ve kılcal varis yoğunluk ve durumuna göre tedavi süresi ve şekli değişebilmektedir. Genellikle ilk müdahaleden sonra görülen cevaba ve hastanın kliniğine göre birkaç seansta kılcal damarların tedavi edilerek çözülmesi mümkün olabilmektedir.
Ayrıca, detaylı bilgi için 0541 207 22 95 numaralı klinik hattımızı aramanızla konuyla ilgili asistanımız sizlere yardımcı olmaya çalışacaktır.
En Sık Görülen Kılcal Damar Hastalıkları
Kılcal damar hastalıkları rozase ve şarap lekesi olarak da görülebilir.
Şarap Lekesi:
“Portwine Stain” olarak da bilinen bu rahatsızlık genellikle doğumdan hemen sonra ortaya çıkmaktadır. Başlangıçta pembe renkte olan sonradan ise koyu kırmızı ve mor renk alan bu rahatsızlık özellikle yüz bölgesinde olduğunda kişiyi oldukça rahatsız edebilir. Beraberinde sosyal problemlere neden olabilir. Yaptığımız tedavi büyük orana olumlu sonuç vermektedir.
Rozasea (Gül Hastalığı):
Halk arasında gül hastalığı olarak bilinen rozasea, kılcal damarların çoğalıp genişlemesi ve bunun sonucunda cildin üst bölgesinde koyu kızarıklık şeklini almasıyla kendini belli eden hastalıktır.Dışarıdan bakıldığında direkt fark edildiği için kişinin özgüveninin düşmesine neden olabilir. Gül hastalığı da diğer kılcal damar rahatsızlıkları gibi tedavi edilebilen bir hastalıktır.
Kılcal Damar Çatmalarının Nedenleri Nelerdir?
Yüzünüzdeki cilt çok hassastır; aşırı agresif ovalama veya pul pul dökülme gibi herhangi bir travma kılcal damar çatlamalarına neden olabilir.Kılcal damar çatlamaları ayrıca güneş hasarı veya hamilelik gibi durumlardan da kaynaklanabilir. Cildin daha belirgin görünmesine neden olan inceltme nedeniyle, yaşlandıkça da ortaya çıkarlar.Bursa’daki Kliniğimizde gerçekleştirdiğimiz kılcal damar tedavisi olumlu sonuç vermekte, hastalarımızın yüzü gülmektedir.
Yayınlanma Tarihi: 2024-10-01 11:50:59