Mide ve Bağırsak Hastalıkları Tedavisi

mide rahatsızlıkları tedavisi

Mide ve Bağırsak Hastalıkları Tedavisi

Mide, ağızda çiğneme ile yutulan besinlerin öğütüldüğü ve sindirim için uygun hale getirildiği organımızdır. Çok sayıda mide hastalığı bulunmakla birlikte bunların bazılarına aşağıda yer verilmektedir.

MİDE ÜLSERİ GASTRİT REFLÜ MİDE KANSERİ BAĞIRSAK HASTALIKLARI TEDAVİSİ Bağırsaklar sindirim sisteminde emilim süreci dahil olmak üzere çok sayıda aktivitenin gerçekleştiği organlar grubudur.

Kabızlık Diyare İrritabl Bağırsak Sendromu Emilim Bozuklukları İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları Ülseratif Kolit Crohn Hasalığı Kolon Tümörleri ve Polipleri Bağırsak Parziter Hastalıkları Bağırsak Kanamsı Huzursuz bağırsak sendromu Hassas Bağırsak Sendromu gibi çok sayıda hastalık bulunmaktadır.

İRRİTABL BAĞIRSAK HASTALIĞI TEDAVİSİ ÜLSERTİF KOLİT
Ülseratif kolit; sadece kalın bağırsağı tutan bir hastalıktır. Bağırsağın iç yüzeyinden başlıyor ve de bağırsağın çıkşı olan rektuma kadar giden bir hastalıktır. Ülseratif kolit hastalarında akut alevlenme periyotları ve ishal belirtileri kliniği hakimdir. Kronik bir hastalıktır.

Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri
Karın ağrısı ve kramp Kanlı ishal Şiddetli ishal Ateş yükselmesi Diz üstünde lekelenme Yorgunluk Rektal ağrı Rektal kanama, dışkı ile az miktarda kan gelmesi Acil olmasına rağmen dışkılama yetersizliği Kilo kaybı Dışkılama aciliyeti Çocuklarda büyümede gecikme Ülseratif Kolit Tedvisi:

Ülseratif Kolit hastasıdüzenli arlıklar ile hekim tarafından kontrol edilmelidir. Kontrollerde kan tahlilleri, fizik muayene ve gerkli aralıklar ile kolonoskopi ile hastnın bağırsakları kontrol edilmelidir. Uzman doktor ülseratif kolit olan hastanın tedavisini tıbbi gelişmeler ışığında planlar.

CROHN HASTALIĞI


Crohn hastalığı, yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklardaki bir veya birkaç bölümü tutabilen, tutulan bölümde kalınlaşma ve ülserlere yol açan bir inflamatuar bağırsak hastalığıdır. Crohn hastalığı ismini 1932 yılında onu ilk olarak tanımlayan Dr. Burril Crohn’dan alıyor.

Crohn hastalığı tipik olarak, ince bağırsağın son kısmı veya kalın bağırsağı tutsa da, ağızdan anüse kadar, genellikle parçalı tarzda, tüm sindirim sistemini etkileyebiliyor. Hastalık nedeniyle, anüs bölgesinde “fissür” adı verilen çatlaklar ve “fistül” olarak isimlendirilen iltihap akan delikler de sıklıkla görülebiliyor. Hastalık, iyileşmeler ve alevlenmelerle seyrediyor.
Crohn hastalığında alevlenme döneminde, genellikle daha önce tutulmamış bağırsak bölümlerinin tutulumu gözleniyor. Bazen tutuluma yakın bölgelerdeki lenf bezleri de hastalıktan etkilenebiliyor. Hastalıklı bölgeler birkaç santimetre uzunlukta olabileceği gibi bir metreyi aşan uzunlukta da olabiliyor.

Crohn hastalığına bağlı bağırsaklarda gelişen kalınlaşmalar, hastalığın olduğu bölgede bağırsak kanalının darlaşmasına yol açabiliyor.

Crohn Hastalığı Belirtileri
Karın ağrısı, karında şişlik İshal ya da kabızlık Dışkıyla kan gelmesi Yorgunluk, halsizlik İştahsızlık Kilo kaybı Ateş Anüste çatlak, apseler ve akıntılar

Crohn Hastalığı Tedavisi
Crohn hastalığında hastalığın oluştuğu organ ve yayıldığı alan büyük önem taşımaktadır. Aminosalisilatlar, immunosupresifler, antibiyotikler, probiyotikler ve immunomodülatörler hastalığın seyrine göre kombinasyonlar halinde verilmektedir.
Bağırsağın bir bölümünün ameliyatla çıkarılması, hastalığın ortadan kalktığı anlamına gelmemektedir. Bu nedenle bağırsağın bir kısmının kesilip çıkarılması tarzındaki cerrahi yaklaşımlar kesin bir sonuç olmadıkça uygulanmaz.

Günümüzde iltihaplı bağırsak hastalıklarının tedavisinde yaşanan en önemli gelişme, iltihabi olaylara ve dolayısıyla bağırsak hastalıklarına neden olan sitokinleri bastıran tedavi yöntemlerinin kullanıma girmesidir. Zamanla, bu tedavi yöntemlerinin etkileri konusunda daha fazla bilgi sahibi olunacaktır.

Sorularınızı Bana Sorabilirsiniz

Kalp ve damar sağlığı ile ilgili sorularınız ile varis tedavisi ile ilgili soru ve sorunlarınızı formu kullanarak bana sorabilirsiniz. belirttiğiniz e-posta adresine en kısa sürede size cevap yazacağım. Kontrol etmeyi unutmayın…

Yüksek Hasta Memnuniyeti

Detaylı Tetkik ve Muayene

Etkin İletişim & Hasta Takibi

Buradan  
Sorunuzu
 Gönderebilirsiniz

    Start typing and press Enter to search