Omuz, Diz, Bel, Boyun Ağrısı Tedavisi
OMUZ AĞRILARI TEDAVİSİ
Omuz Ağrıları Tedavisi, omuz eklemi vücudumuzda en geniş hareket açıklığına sahip olan eklemdir. Kürek kemiği, köprücük kemiği ve omuz başı kemiğinin biraraya gelmesinden oluşan bir eklemdir. Genellikle 40 yaş üzerinde ve şeker hastalarında daha sık görülmektedir. Omuz ağrısının erişkinlerde görülen en sık nedeni omuzda döndürücü kas kirişlerinin sıkışması sonucu ortaya çıkar. Omuz problemleri herkeste ortaya çıkabilir. Omuz aşınması ve yırtıkları, omuz çıkması, omuz kırıkları ve donuk omuz gibi problemlerle ortaya çıkan ağrılar, modern ve alternatif tıp uygulamaları ile tedavi edilebilir.
DİZ AĞRISI TEDAVİSİ
Diz ağrısı tedavisi, dizlerimiz günlük hayatımızda yürüme, oturma, merdiven çıkma, çömelme gibi birçok hareketi yapmamızı sağlar. Dizlerde sık görülen eklem romatizması, kireçlenme, iltihaplı eklem romatizmaları, menisküs yırtığı, eklem veya çevresinde şişlik, kilitlenme, hareket kısıtlılığı veya eklemde sertlik ve çıtırtı sesi gibi şikayetler günlük yaşamı olumsuz etkiler. Tedavi uygulamalarıyla doku onarımı ve dokuda kan akımı sağlanır, kıkırdak yapı uyarılır, ödem ve sertlik giderilir, kas grupları kuvvetlendirilir ve ağrının azalması sağlanır.Dizler, bedenimizdeki en büyük eklemlerdir. Hareketlerimizin çoğunluğu diz eklemlerimiz sayesinde yapılmaktadır. Dizlerinizin esneyebilmesi için kemiklerin, kıkırdağın, bağların, kasların ve tendonların sağlıklı olması gereklidir.Diz ağrısı her yaşta olabilir. Zedelenme, bağ sorunları veya artrit başlangıcı en yaygın nedenler arasındadır.Diz ağrıları tedavisinde Medikal Ozon tedavisi, Proloterapi, Fitoterapi, Akupunktur tedavisi ve diğer modern tedavi seçenekleri uygulanmaktadır. Kliniğimizde diz ağrıları tedavisinde başarılı sonuçlar alınmaktadır.Diz için Kök Hücre tedavisi Bursa’daki kliniğimize başarıyla yapılıyor.
BEL VE BOYUN AĞRILARI TEDAVİSİ
Bel ve boyun ağrıları tedavisi, Bel ağrısı, dünyada baş ağrısından sonra en sık görülen ağrı tipi olarak kişinin iş ve sosyal yaşamını altüst ettiği kadar önemli sağlık sorunlarına işaret etmesi bakımından da önemsenmelidir.Bel ağrısı denilince akla öncelikle “Bel Fıtığı” gelse de; dünyada baş ağrısından sonra ikinci sıklıkta görülen bu ağrılar başka nedenlerden de kaynaklanabiliyor.Bel ağrısını, bel zorlanması ve duruş bozuklukları; bel kaslarına, bağlarına ve eklemlerine hasar vererek ağrıya yol açar şeklinde açıklayabiliriz. Bel ağrısının şiddeti, öne eğilme, uzun süre ayakta durma, yürüme gibi günlük aktivitelerle artabilir. Bel ağrısı toplumun %75-85’ini yaşamlarının herhangi bir döneminde etkileyen en önemli bir sağlık sorunlarından biridir.
Bel Ağrısı Nedenleri
Tüberküloz, brusella gibi hastalıkları, kemik erimesi (osteoporoz ); kireçlenme, başka bir yerden yayılmış ya da omurganın kendisinden kaynaklanan tümörler bel arısına neden olan önemli hastalıkların başında gelir. Bel ağrısına nedenlerinden biri de mide, karaciğer, böbrek gibi organ rahatsızlıklarının bel bölgesine yayılmasıdır. Bazı bel ağrılarının nedenleri de psikolojik olup kapsamlı şekilde araştırılmalıdır.
Bel Ağrısı Kimlerde Olur?
En çok 35-45 yaşları arasında görülen bel ağrısı kadın ve erkekte eşit oranda ortaya çıkar. 60 yaşın üzerinde kadınlarda bel ağrısı görülme sıklığı artmaktadır. Aşırı kilo alımı, gebelik, uzun süre ayakta durmayı gerektiren durumlar, uzun süre yüksek topuklu ayakkabı giyimi ve her iki bacakta uzunluk farkı, bel ağrısı nedenleri olarak sayılabilir. Bel ağrısına neden olan meslekler de ise karşımıza uzun yol sürücüleri, titreşimli toprak burgu makinesi kullananlar, aşırı ağır yük kaldıranlar, uzun süre tabure ve sandalyede oturmayı gerektiren meslek grubu çalışanları çıkar.
BOYUN AĞRISI TEDAVİSİ
Boyun ağrısı çok yaygın görülen bir sağlık sorununu oluşturmakta ve her cins ve yaşta insanda görülebilmektedir. Çevremizdeki her 3 kişiden biri hayatı boyunca en az bir kez boyun ağrısı çektiğini anımsar. Büyük çoğunluğu hafif şiddette ve geçici özelliktedir. Nadiren çok ağrılı, hatta özürlülüğe neden olacak kadar ağır da olabilir. Günümüzde özellikle masa başında çalışanlarda, bilgisayar kullananlarda boyun ağrısı yaygındır. Boyun ağrısı görülme sıklığı yaşın ilerlemesiyle birlikte artar. Günlük yaşamdaki gerilimler ve iş stresi boyun ağrısını arttırır. Boyun ağrısıyla birlikte sırt-omuz ağrısı, ellerde uyuşma, baş dönmesi, dengesizlik ve baş ağrısı görülebilir. Boyun problemleri bir kazadan sonra aniden de ortaya çıkabilir.
Boyun 7 adet omurdan oluşur. Boyun omurları arasında disk adı verilen yastıkçıklar bulunur. Disklerin görevi üzerine düşen yük miktarını dengeli olarak alt seviyelere iletmek ve omurların birbirleriyle sürtünmesini engellemektir. Boyun omurlarının içinden omurilik geçer. Ayrıca kollara giden sinir kökleri de boyun omurları arasından çıkar. Bu nedenlerle boyunu etkileyen hastalıklar kollarda da ağrı, uyuşukluk, güç ve his kaybı gibi bulgulara yol açabilir. Ayrıca boyun omurlarının içinden beynin arka bölümü, beyincik ve beyin sapının beslenmesini sağlayan vertebral arter geçer, bu yapının bası altında kalması baş dönmesi, görme bozukluğu, bayılma gibi bulgulara neden olabilir.
MENİSKÜS YIRTIĞI VE HASTALIĞI TEDAVİSİ
Menisküs Yırtığı ve Hastalığı Tedavisi, Menisküs yırtığı dizde ağrı, hareket kısıtlılığı, kilitlenme ve sıvı toplanması gibi çeşitli şikayetlere neden olur.
Menisküs’ün başlıca nedenlerini;
Dizde boşalma hissi
Dizin bükülü kalması gibi kilitlenme ve takılmalar.
Merdiven ve yokuş çıkarken hafiften şiddetliye kadar değişen diz ağrıları
Dizden alacağınız direkt bir darbe,
Diz dönmesi gibi spor yaparken başınıza gelebilecek sakatlanmalar,
Yaş nedeniyle dizdeki kıkırdak yapının yırtılması menisküs sebepleri arasındadır.
Dizdeki oluşan hilal ayı biçimindeki bulunan kıkırdan dokuya menisküs denir. Bu kıkırdak doku ani hareketlerde ve travmalarda yırtılabilmektedir. Dizde ağrı, hafif şişlik, takılma, kilitlenme ya da dizde boşalma hissi veya da dizi tam hareket ettirmede zorluk gibi şikâyetler varsa menisküs yırtığı olma ihtimali yüksektir.
Menisküs yırtılması ani ve ters hareketlerde sıkça görülmektedir. Dizdeki takılma ve kilitlenmeler menisküs belirtisi olabilir
Menisküs, genç hastalarda daha çok ısınmadan yapılan spor hareket hareketlerinde, spor yaralanmalarıyla meydana gelmektedir. Yaşlılarda ise menisküs dokusundaki zedelenmeler yanı sıra fazla kiloya ve dizdeki kireçlenmeye bağlı yırtılmalar gözlenmektedir. Kesin olarak ayırt edecek bulgular olmamakla birlikte, dizdeki takılma ve kilitlenmeler menisküs belirtisidir.