Astım Tedavisi
ASTIM TEDAVİSİ
Hava yollarının çevresel etkenlere karşı aşırı duyarlı olmasıdır. Hava yollarında ve hava yollarını döşeyen mukoza denilen zarda şişme söz konusudur. Bu şişme, hava akımını engelleyerek solunum sıkıntısına neden olur. Bronşiyal astım hastasında temel sorunlar enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi bozukluğu, bronşların tıkanması, allerjik reaksiyonlar ve oksijen azlığıdır. Tıkayıcı akciğer hastalıklarında aynı zamanda akciğer hipertansiyon gelişimi de sıktır.
ASTIM TEŞHİSİ
Hastanın şikayetleri ve astım belirtileri değerlendirilir. Astım teşhisinde; fiziki muayene, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testleri, kanda alerji tetkikleri önemlidir. Alerjik astım Toplumun yaklaşık yüzde 20- 25’inde bahar ve yaz mevsiminde görülür.
ASTIM TEDAVİSİ
Astım tedavisinde ilaç seçiminde amaç; hastalığı tedavi ve kontrol etmektir. Astım hastalığı erken tanı ve iyi bir tedavi ile tamamen kontrol altına alınabilen hastalıktır. Tedavide en önemli olan, hasta-hekim ilişkisi ve hastanın, hastalığı hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Astım tedavisinde amaç, hastaya, şikayetlerinin olmadığı veya en az düzeyde olduğu bir yaşam sağlamaktır.
Ozon tedavisi
Medikal ozon tedavisi ile hastaların yarısından fazlasında ilaç kullanımı azalmaktadır. Ozon tedavisi alerjik astım hastalıklarındaki bulguların ortadan kalkmasını sağlar.
Ozon tedavisi; Astım, Amfizem ve KOAH hastalıklarında oksidatif strese uyumu sağlamaktadır. Nefes alıp verme zorluğu yaşayan astım hastasının kanında oksijen oranı düşer ve karbondioksit oranı artar. Ozon bu hastalarda enfeksiyon etkenlerini giderir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Fitoterapi, Homeopati, Nöralterapi ile Astım Tedavisi
Astım tedavisi klasik tıp tedaisine alternatif olarak, Fitoterapi, Homeopati ve Nöralterapi ile başarılı olarak tedavi edilmektedir.
Akupunktur İle Astım Tedavisi
Alternatif Tıbbı tedavi açısından astım hastaları incelenerek organ ve vücut sistemlerinin enerji düzeylerine bakılır. Bunları belirlemek için nabız teşhisi, dil teşhisi, vücut ve akupunktur teşhisi yapılır. Daha önce istenmiş olan tetkikler ve tahliller de değerlendirilir ve hastanın kullandığı ilaçlar ve hastanın kliniği öğrenilerek hastaya uygun akupunktur tedavi yöntemi ve programı belirlenir. Kliniğimizde hastalar akupunktur tedavisinden hastalıklarının tedavisi açısından yeterince istifade etmektedir.
BRONŞİT HASTALIĞI TEDAVİSİ
Birbirini takip eden 2 yıl boyunca, öksürük ve balgam çıkarma ile kendini gösteren bir hastalıktır. Bronşit hastalarında yorgunluk, ateş, kas ağrıları, öksürük, aşırı balgam ve göğüste ağrı görülmektedir.
Bronşit Tedavisinde Öneriler
- Nefes almanıza yardımcı olan kasları güçlendirmek için hafif egzersizler yapın.
- Aşırı nemli ortamlardan kaçınmaya çalışın.
- Günde en az 2 litre su ve çay için.
- Kendinizi hızlı sıcaklık değişimlerine maruz bırakmayın.
- Aerosol ürünleri kullanmayın.
- Limon, kekik, okaliptüs, ebegümeci kullanımı.
Kronik Bronşit solunum yolu hastalıklarının en sık görülenlerindendir Bu hastalıkta azalmış olan lokal ve genel savunma gücü ozon tedavisiyle güçlenmektedir.
Fitoterapi, Homeopati ve ozon tedavisi ile Bronşit Tedavisi: Bronşit tedavisi klasik tıp tedavisine alternatif olarak, Fitoterapi, Homeopati ve ozon tedavisi ile başarılı olarak tedavi edilmektedir.
Ozon tedavisi sonucunda kronik bronşit hastalarında boğulma hissi, zor nefes alıp verme şikayetleri süratle düzelmektedir. Ozon tedavisi alerjik hastalıklardan çok bilinen alerjik bronşit hastalıklarında etkilidir ve bu hastalıklara bağlı bulguların ortadan kalkmasını sağlar.
Ozon tedavisi alan astımlı hastaların % 65 inde kullanılan ilaç dozları % 50 den fazla azaldığını göstermiştir.
KOAH HASTALIĞI TEDAVİSİ
KOAH, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’nın kısaltılmasıdır. Sigara dumanı ve bunun gibi zararlı maddelerin uzun süreli solunmasına bağlı olarak akciğer ve hava yollarında oluşan iltihabi bir hastalıktır.
KOAH’ta, kronik bronşit ve akciğerdeki hava keseciklerinin harabiyeti (amfizem) sonucu hava akımında ilerleyici azalma görülür.
KOAH hastalarında hava yollarındaki daralma nedeniyle havanın giriş çıkısı rahat bir şekilde sağlanamaz. Hava daralmış olan hava yollarından geçerken adeta ıslık sesine benzer bir ses duyulur.
KOAH TEDAVİSİ
KOAH, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. KOAH’ın kontrolünde ve tedavisinde en önemli uygulamalar sigaranın bırakılması, ev içi-dış ortam hava kirliliğinin azaltılması ve mesleki tozlar ve kimyasallardan uzak durulmasıdır.
KOAH tedavisinin amaçları
- Hastalık belirtilerini azaltmak
- Hastalığın ilerlemesini önlemek
- Egzersiz yapabilmeyi sağlamak
- Yaşam kalitesini arttırmak
- Hastalık kaynaklı diğer sağlık sorunlarını önlemek
- KOAH ataklarını önlemek
- Hastayı tedavi etmek
KOAH Tedavisinde Kullanılan İlaçlar
KOAH’ın tedavisinde çeşitli ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlardan bazıları düzenli olarak, bazıları ise gerektiğinde kullanılır.
- Nefes açıcı ilaçlar
- İnhalasyon (nefes alma) yoluyla uygulanan kortikosteroidler
- Antibiyotikler
- Oksijen tedavisi
Astım, Amfizem, KOAH Hastalarında Ozon Tedavisi: Solunum yolu hastalıklarında ozon, oluşan oksidatif strese uyumu sağlamaktadır.
Nefes alıp verme zorluğu yaşayan astım hastasında kanın oksijen oranı düşer ve karbondioksit artarak hastalık tablosu gelişir. Medikal ozon tedavisi bu hastalarda enfeksiyon etkenlerini giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanın yüksek enerjili oksijenlenmesi yoluyla tedavi edici olmaktadır.
Ozonun tedavisi sonucunda kanın oksijen taşıma kapasitesi artar ve bu sayede dokularda gelişen oksijen açlığı giderilmektedir.
Ozon Tedavisi endotel düz kasları gevşeterek spazmı çözer ve solunumu rahatlatır.
KOAH’da uygulanan tamamlayıcı tedaviler;
Detoks (Akciğer detoksu, tüm vücut detoksu, zihinsel detoks), Nöralterapi, Akupunktur tedavisi, Ozon tedavisi, Kendi kanı ile tedavi, Asit-baz regülasyonu, Alerjen besinlerin kaldırılması, Mantar-parazit tedavisi, Pre ve probiyotik preparatlar, Psikolojik destek tedavileri ve nefes egzersizleri KOAH hastalığında uygulanan tamamlayıcı tedavilerdir.
AMFİZEM
Amfizem, akciğerdeki hava keseciklerinin anormal ve kalıcı genişlemedir. Buna bağlı olarak, küçük hava yollarında daralma ortaya çıkar. Bu küçük hava yollarının sönmesi sonucu, nefes verirken akciğerlerden hava çıkışı bozulur.