Bursa kök Hücre Tedavisi 2022
Kök Hücre Tedavisi Nedir?
Bu tanıma girmeden hemen önce isterseniz kök hücrenin ne olduğuna bakalım. Kök hücre, vücutta bulunan tüm doku ve organların yapısını oluşturan, gereken her bölgeye yayılabilen, bulundukları ortamdan aldıkları sinyaller ile ortama uyum sağlayabilen ana hücre olarak anılan hücrelerdir. Kök hücre tedavisi ise günümüzde yaygın olarak kullanılan, hasarlı hücreleri iyileştirici ve onarıcı özelliği bulunan bir tedavi aracıdır.
Kök Hücre En Çok Nerelerde Bulunur?
Kemik iliği, göbek kordonu, kan, yağ dokusu ve daha birçok organ ve dokularda değişik oranlarda doku ve hücrelerin yenilenmesi bakımından önemli olan kök hücreler bulunabilmektedir.
Diz Ekleminde Kök Hücre Tedavisi
Halk arasında “diz kireçlenmesi” olarak bilinen diz osteoartriti, eklem kıkırdaklarının aşınması dolayısı ile ortaya çıkan, hastalarda ağrı ve yürüme zorluğuna yol açan, toplumda çok sık görülen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığı yaşayan hastalar yolda yürüme, merdiven inip çıkma ve tuvalet ihtiyacı gibi çok basit günlük aktivitelerde bile sorun yaşayabilmektedir. Hastalığın son evresinde uygulanabilecek tek kalıcı tedavi seçeneği diz protezi uygulanmasıdır. Ancak hastaların büyük bir bölümü diz protezinden mümkün olduğunca kaçınırlar ve kendi dizlerini kullanmak isterler. Toplumda bu hastalığın çok yaygın görülmesi günümüzde bir halk sağlığı sorunu olarak görülmektedir ve hastalığın ilerlemesini önlemek ya da durdurabilmek için tarafından birçok tedavi seçeneği araştırılmaktadır.
Eklem kıkırdak harabeti ilerleyici süreğen bir hastalık olmakla birlikte, kıkırdak aşınmasının yavaşlatılması ya da durdurulabilmesi için birçok tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Kök hücre tedavisi, diz eklem harabeti veya diğer eklem, bağ veya dokularda ortaya çıkan hasarı önleme, tedavi etme aşamalarında güçlü bir tedavi aracı olarak görüldüğü gibi gelecekte de bu konuya büyükler umutlar bağlanmaktadır.
Diz Eklemine Kök Hücre Tedavisi Ne Zaman Yapılmalı, Kime Yapılmalı?
Diz eklemi içeriği ve beslenmesini sinoviyal aralıkta bulunan sinoviyal sıvı olarak adlandırılan, nemlendirme ve besleyici özelliği olan berrak, beyaz bir sıvıdan almaktadır. Maalesef bu sıvı, ilerleyen yaş ile veya çeşitli dış faktörlerle zamanla azalmakta, bu sıvının üretimi kısıtlanmakta ve neticede olası hasarları ve yıpranmaları tedavi etmede başarılı olamamaktadır.
Diz ekleminde her şey normal seyrinde devam ettiği sürece dizin varlığını kişi pek hissetmez. Diz eklemi yapıları kendisi bir damar, sinir ağı taşımadığı için yürüme esnasında veya yere basıldığında dizden bir ağrı veya uyaran hissedilmez. Fakat kıkırdak kalınlığı azalmış, hasar görmüş kişilerde dizin varlığı ağrı ve acıyla hissedilmeye başlar. Böyle bir durumda diz ekleminin içindeki hasarlı kıkırdağı onarmak, yeniden canlandırmak, kıkırdağı kalınlaştırmak gerekebilir. Bu durumu yaşayan kişiler için kök hücre tedavisi uygulanabilir.
Bursa Kök Hücre Tedavisi
Diz eklemi, ortopedik alanda kök hücrelerin en sık uygulandığı eklemdir. Diz eklemine kök hücre uygulanabilmesi ya da hastanın bu tedaviden fayda görebilmesi için hastanın dizindeki aşınmanın son evresine gelmemiş olması tercih edilmektedir. Şayet ki hastada tedavi edilmesi gereken menisküs ve bağ problemleri gibi sorunlar varsa, kök hücre tedavisi ile birlikte bunların da tedavi edilmesi başarı şansını artırır. Bursa’da bulunan kliniğimizde diz ve eklem bölgelerine kök hücre tedavisini başarıyla uygulamaktayız.
Kök Hücre Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Kök hücre uygulamasında ve hazırlamasında birçok teknik ve yöntemler kullanılmaktadır. İşlem sonrasında hastaların yürümesinde ve günlük işlerini yapmasında bir sakınca olmamaktadır. Herhangi bir kesi uygulanmadığı için dikiş alınması gibi bir gereklilik de bulunmamakta olup sadece gerekli görülebilirse kök hücre alınan bölgeye bir pansuman yapılması gerekebilir. Burada önemli nokta, uygulamadan sonra hastanın dizini zorlayıcı aktivitelerden birkaç hafta uzak durması gerekmektedir.
Kök hücre dizlere iyi gelir mi?
Diz ve eklem sorunları olan kişiler genellikle, ağrıyı azaltmak ve hareket kabiliyetlerini artırmak için egzersiz, fizik tedavi, ağrı kesiciler veya cerrahi müdahale gibi farklı tedavileri tercih ederler. Bu tedavilerin faydalı olamadığı durumlarda veya cerrahi müdahaleye uygun olmayan hastalarda kök hücre tedavileri gibi uygulamalar ile olumlu sonuçlar alınabilmektedir.
PRP diz kireçlenmesine iyi gelir mi?
PRP (Platelet Rich Plasma), hastanın kendi kanından elde edilen bir bileşiktir ve içinde büyüme faktörleri ve diğer iyileştirici bileşenler bulunmaktadır. Bu tedavi tekniği, yaralanma ve diğer tıbbi durumların tedavisinde kullanılan bir iyileştirici tedavi yöntemidir. PRP, diz kireçlenmesi, eklem yüzeylerinin yıpranması ve doku iyileşmesi gereken durumların tedavisinde kullanımı yararlı bulunabilmektedir.
Diz PRP İşleminde Ağrı Olur mu?
Bu işlem hastanın biraz da ağrı eşiği ile ilgili olmakla birlikte sonuç olarak iğneli bir işlem olacağından dolayı bir miktar ağrı hissedilebilir. Fakat lokal anestezi ile bu ağrı en hafife indirilebilmektedir. Ancak ağrı eşiği kişiden kişiye algılanması farklı olabildiği için dolayısı ile izafi olarak ağrı eşiği değişkenlik gösterir.
Bursa’da diz, omuz, bel, eklem, kas ve kemik ağrıları başta olmak üzere kliniğimizde kök hücre tedavisini gerçekleştirilmektedir. Özellikle diz bölgesinden cerrahi müdahale olmaksızın PRP veya KÖK HÜCRE tedavisi ile şifa bulmak isteyen hastalarımıza tedavi hizmeti sunulmaktadır.
Bursa diz prp tedavisi araştırmanızda bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.